7 maj 2022
14:00

Sandareds IF

Referat: Kinna IF - Sandareds IF

Äntligen dax för premiär på vår hemmaborg, VIskavallen och det var, enligt många, seriefavoriten Sandsared som kom på besök denna lördagseftermiddag. Ett Sandared som hittills är förlustfria under serieupptakten och har under de senaste säsongerna gjort sig kända som ett spelande sevärt lag. Mot detta gäng ställde Kinna upp med en förväntad elva sett utifrån hur laget sett ut under säsongsupptakten. Nickolaj Töråsen - Isak Ingemarsson, Jonathan Axebrink, Jonathan Martinez, David Kirzneris - David Andersson, Gustav Riemer, Niklas Ragnarsson - Carl Kern, Oliver Persengård.

VI får se en matchupptakt där Kern blir först med en offensiv aktion som noteras i minnesbanken, dock med skott utanför målramen. Det dröjer inte långt efter detta innan Sandared skrapar fram matchens första hörna, en hörna som slås långt och nickas ned fram mot målgården där Elias Elmqvist får fram foten och sätter ledningsmålet till gästernas favör.

VI får se första halvlek som präglas av att Kinna har något mer boll, inget skönspel, mycket kamp ute på gräset och ett Sandared som drar ned på tempot vid varje möjlighet de får och satsar tydligt på kontringar, som även de går långsamt. Sandared ligger väldigt lågt i positionerna vilket gör att Kinna vinner de mesta av kamperna på mitten, även om vi många gånger känner att vi ligger fel i våra lagdelar med stora avstånd till följd. Försvarsmässigt blir det med Sandareds låga försvarsspel svårt att skapa riktiga målchanser och från första akten noterar vi egentligen bara ytterligare två avslut värt att nämna. David Andersson testar Sandareds burväktare med ett avslut som inte behövs några större akrobatiska konster för att avvärja utan kan lungt skopa in skottet och Persengård som i slutet tvingar gäsdterna till en något svettigare räddning.

Andra halvleken är ungefär 10 minuter gammal när Kinna rullar upp matchens anfall, det är unge Isak Ingemarsson och Ludvig Holtstrand som väggar sig fram på vänsterkanten förtjänstfullt och Holtsrand kommer i fint läge där Sandareds sista utpost gör en bra utrusning och täcker sig stor utmed backen, returen dock till samme Ludde som ser Persengård framför mål och får fram bollen med ett mycket distinkt avslut från Oliver till 1-1 i matchen och upp med sig själv i seriens skytteligatopp.

Andra halvlek är bättre än första, det finns fler ideer i spelet och ju längre matchen går desto mer bollinnehav har vi. Men det är fortsatt svårt att skapa de riktgt vassa chanserna mot ett väl samlat Sandaredsförsvar. Kampen på plan fortsätter och det blir allmänt gnälligt, främst från det randiga laget som sällan håller med dagens huvuddomare om hans beslut. Kinnas bollinnehav medför att det skapas ett gäng hyggliga chanser att kunna avgöra i matchens slutskede, ett resultat av att fortsätta nöta på, Persengård har ett skott strax över ribban, Kirzneriz låter målvakten göra en allt för enkel räddning och firar den med en Pickfordtäckning. Det allra sista som som sker är ett skott utifrån av Ragnarsson, ett skott strax över som kändes väldigt nära.

Matchen slutar lika på 1 och helt klart ett resultat Sandared är mest nöjda med, Sandared kommer att vara svårslagna, det visade dom idag med en stark deffensiv, men för att vinna serienbör man höja sig ett snäpp. Även Kinnas backlinje gör ett mycket stabilt intryck och släpper inte till en enda ordentlig målchans poå hela matchenförrutom hörnan som resulterar i inledningen. Ingemarsson tar för sig ordentligt och har växt in i sin roll, att dessutom vinna nickduell mot stora starka "Norrbystjärnan" Kresniqi är mycket starkt av Isak. Matchens gigant utser vi Jonathan Axebrink till, lägger inget emellan och läser spelet föredömligt, en toppinsats av Krax. Även Ludvig Holtstrand gör en stark match mot sin gamla klubb och är med sin snabbhet ständigt ett hot på djupet, dessutom drar han på sig mycket bevakning som ger ytor åt övriga Kinnaspelare att husera i.